inkClub
Verdens bedste fastelavnsboller
08/02/2017

Fastelavn nærmer sig, hvilket betyder at det lige nu er det perfekte tidspunkt til at bage nogle lækre fastelavnsboller. Overrask kollegaerne eller invitér nogle du holder af på besøg og servér disse super gode fastelavnsboller; de vil uden tvivl elske dem!

 


 

Ingredienser:

  • 50 gram gær
  • 2.5 dl. Sødmælk
  • 125 gram smør
  • 2 æg
  • 1.5 tsk. Salt
  • 2 tsk. Sukker
  • 500 gram hvedemel

 

Fyld:

  • 2 æg
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Maizena majsstivelse
  • 2.5 dl. Sødmælk
  • 0.5 tsk. Vanillesukker

 

Glasur:

  • 100 gram flormelis
  • 1 spsk. Vand
  • 2 spsk. Kakao

 

Fremgangsmåde: Rør gæren med den lunkne mælk. Rør det smeltede smør, æg, salt og sukker i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.

Stil dejen til hævning i ca. 30 min.

Kagecremen laves mens dejen hæver. Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Samg til med vanillesukker. Drys evt. sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.

Dejen slås ned og deles i kugler.

Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30x30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter på 10x10 cm. Herpå lægges ca. En teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.

Bages i ovn ved 225 grader C. Alm ovn i ca. 15 minutter, til bollerne er gyldne.

Når bollerne er let afkølede, kan du komme glasur på dem. Flormelis, kakao og det kogende vand røres sammen. Smør derefter glasuren på bollerne.

 

Kunne du rigtig godt tænke dig at komme i gang med at bage, men mangler noget bagegrej? Shop det du mangler online med cashback, hurtigt nemt og billigt! Nedenunder finder du vores yndlingsbutikker der tilbyder produkter indenfor bagning:

 

Så er der ellers ikke andet tilbage end at nyde dine færdigbagte hjemmelavede fastelavnsboller!

    Share on Google+
  YouGov
EFI Quattro
visit register click