MODTAG OP TIL 32,50 CASHCOINS Saxo
Har du fået skiftet til sommerdæk?
20/04/2017

 

 

Vi befinder os i april måned, solen titter oftere frem og temperaturerne stiger ligeså langsomt. Det er derfor en god idé at begynde at tænke på, at skifte dækkene på din bil til sommerdæk. Men hvornår og hvorfor er det egentlig man behøver at skifte? Det vil vi i dette indlæg besvare, samt give dig tips til, hvor du kan investere i dine sommerdæk, online og med cashback.

 

Hvordan ved jeg, hvornår jeg skal skifte til sommerdæk?

Der er faktisk ikke et præcist tidspunkt for, hvornår du skal skifte fra vinterdæk til sommerdæk. En god tommelfingerregel er dog at tjekke vejrmeldingerne, og vente lidt indtil der ikke længere er risiko for sne og isglatte veje. Her i Danmark plejer april at være et godt tidspunkt at skifte dæk, da der i denne måned som regel er ret stabilt vejr med temperaturer over 5 grader.

 

Men hvorfor behøver jeg at skifte til sommerdæk?

Det er faktisk ligeså risikabelt at køre på vinterdæk om sommeren, som det modsatte. I varmt og tørt vejr har vinterdæk nemlig dårligere vejgreb og bremseevne. Desuden bruger vinterdæk langt mere brændstof end sommerdækkene gør. Du er altså derfor både mere sikker, samt du sparer en hel del brændstof ved at skifte til sommerdæk!

 

Gode tips til, når du skal skifte dine dæk:

 

  • Skift dækkene selv og spar: Det kræver faktisk ikke de helt store tekniske færdigheder, og det er desuden god træning, hvis du på et senere tidspunkt skulle punktere og er nødsaget til selv at skifte det punkterede dæk ud med reservedækket. Har du aldrig prøvet det før, så få det vist af en du kender som har styr på det, eller søg på nettet, hvor der findes rigtig mange brugervenlige guides.

 

  • Opbevaring: Når du har skiftet til vinter- til sommerdæk, så sørg for at du opbevarer dækkene ordentligt, da dette forlænger levetiden på dine dæk. Det anbefales, at dækkene opbevares et tørt sted. Hvis du ikke har plads til dem indenfor, så dæk dem til med presenning eller lignende.

 

  • Tjek trykket: Et dæk taber løbende dæktryk og det er derfor vigtigt at tjekke op på dette regelmæssigt. Det anbefalede dæktryk varierer mellem de forskellige biler. Tjek derfor op på, hvad din manual anbefaler. I nogle tilfælde oplyser bilfabrikanterne også om dæktrykket, på indersiden af bezindækslet.

 

  • Tjek dækkets tilstand: Den mindst tilladte mønsterdybde på dæk i Danmark er 1,6 mm. Dette gælder både på sommer- og vinterdæk. Det anbefales dog, at du skifter dine dæk, inden mønsterdybden er nået helt ned på 1,6 mm.

 

Webbutikker, hvor du kan finde dine sommerdæk med cashback:

   
De bedste cashback tilbud lige nu:
dækekspert.dk 1,50% CashCoins

dækekspert.dk

Rabat hos dækekspert.dk ! - du finder alt i dæk, til bil, motorcykel, motorcross med mere.

Gå til tilbud
mcdaekonline.dk 1,50% CashCoins

mcdaekonline.dk

Rabat hos mcdaekonline!

Gå til tilbud
tyres OUTLET 1,50% CashCoins

tyres OUTLET

Rabat hos tyres OUTLET! Her kan du finde dæk til enhver lejlighed. Tyres OUTLET har over 100 forskellige mærker og mere end 25000 modeller.

Gå til tilbud
Close
2,00% CashCoins
Få 10% rabat på din første orde
Code:NA-KDNEW
MODTAG 2,00% CASHCOINS NA-KD
visit register click