MODTAG OP TIL 32,50 CASHCOINS Saxo
Fastelavn er mit navn..
24/02/2017

 

Det er Fastelavn på søndag, hvilket betyder, at de fleste børn enten søndag eller mandag vil trække i kostumerne og forberede sig på en dag med tøndeslagning og slik i lange baner. I dag er Fastlavn en festlig dag kun for børn, men oprindeligt var denne højtid faktisk en voksenfest, hvor både mænd og kvinder klædte sig ud og fejrede dagen med rigelige mængder mad og drikke i flere dage. Læs her 5 facts om fastelavn, samt få tips om, hvor du kan købe årets fastelavnskostume til enten dig selv, dit barn eller barnebarn.

 

1. Fastelavnssøndag ligger altid syv uger før påskedag, der falder den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Dette betyder faktisk i praksis, at det er fastelavnssøndag mellem d. 1. februar og d. 7. marts.

2. Fastelavn kommer af det plattyske ”vaste lavent” eller ”fastelabend”, som begge betyder aftenen inden fasten.

3. I dag er fastelavn en fest for børn, hvor de klæder sig ud og slår katten af tønden, inden årets kattekonge og kattedronning skal kåres. Det har dog ikke altid været sådan. Oprindeligt og langt op i 1800-tallet var fastelavn som nævnt en voksenfest, hvor de voksne drak alkohol i store mængder, spiste kød, festede, dansede og klædte sig ud, samt slog katten af tønden, oftest til hest og med en levende kat i tønden. Katten symbolisede nemlig Den Onde og det onde i alt almindelighed, som man gerne ville beskytte sig imod.

4. I dag klæder børnene sig ud som seje superhelte, fine prinsesser eller modige riddere, men dengang hvor fastelavn var for vokse, klædte man sig ud som en bjørn, djævel eller noget andet farligt, for at skræmme det onde væk. Så sent som i 1850’erne løb man også til Fastelavn. Det vil sige at man rendte rundt og lavede ballade eller deltog i såkaldte fastelavnsløb.

5. At rasle er lidt ved at gå i glemmebogen, men for blot et par årtier siden gik mange børn ud og raslede ved Fastelavn. Det foregik ved, at børnene gik udklædte rundt fra dør til dør og sang en sang, mens de rystede en lille beholder i håb om at få en mønt eller to at putte ned i deres beholder samt måske en fastelavnsbolle.

 

Webshops hvor du kan finde årets kostume med Cashback:

 

  • Festli.dk - Et bredt udvalg af kostumer til både børn og voksne! + 6,00% CashCoins
  • Disney Store - Find udklædning til børn inspireret af de magiske Disney film. + 3,50% CashCoins
  • The Fairytale Company - Sjov udklædning til børn, som bl.a. er inspireret af populære tegnefilmsfigurer. + 7,50% CashCoins
  • Kostumelandet - Mange sjove og anderledes kostumer til voksne og børn! + 4,00% CashCoins

 

God weekend og god Fastelavn til jer alle!

   
Close
2,00% CashCoins
Få 10% rabat på din første orde
Code:NA-KDNEW
MODTAG 2,50% CASHCOINS asos
visit register click